Versie 1.7.0

Releasedatum: 21/05/2021

Deze release bevat volgende wijzigingen:

Extra menu item "financieel" in navigatiebalk

Met het toevoegen van (nieuwe) functionaliteiten mbt het lidgeld ontstond de noodzaak om een nieuw menu item in het leven te roepen. Gelijktijdig hiermee verschuiven we enkele reeds aanwezige functionaliteiten zodat alles logisch gegroepeerd blijft.

Nieuw item "financieel" in de navigatiebalk

Onderdeel "sponsors" maakt dus voortaan niet langer deel uit van het item "website". Sponsors blijven echter wel tevoorschijn komen op de clubwebsite. Functioneel zijn er dus geen wijzigingen.

Meer informatie over het instellen en configureren van lidgeld vind je via volgende link:

Extra verfijning van toegangsrechten (financieel)

"With great power comes great responsibility". Extra functionaliteiten vragen om extra mogelijkheden om deze af te schermen (of beschikbaar te maken) voor bepaalde gebruikers.

Met onderstaande extra toegangsrechten (nieuw dus!) kan je de rechten voor het onderdeel "financieel" voor elke SportiveCloud afzonderlijk instellen. Je kan per gebruiker dus bepalen of deze:

  • Sponsors mag beheren

  • Lidgeld (instellingen) mag beheren

  • Inzage krijg in het betaaloverzicht en de bijhorende grafieken

  • De Mollie account configuratie mag aanpassen (koppelen van mollie account aan SportiveCloud)

4 nieuwe toegangsrechten voor de onderdelen "financieel"

β€‹πŸ‘¨πŸŽ“ Tijdens deze update hebben we de 4 extra rechten toegekend aan alle πŸ‘‘ SportiveCloud administrators. Voor het instellen van de toegangsrechten van de overige gebruikers die hiertoe toegang dienen te krijgen zijn de clubs zelf verantwoordelijk.

Menubalk inklapbaar/uitklapbaar

Om de werkruimte voor de gebruikers met een kleiner scherm te vergroten, werd de mogelijkheid voorzien om de navigatiebalk (linker zijbalk) in te klappen/uit te klappen. Je klikt daarvoor met de cursor op de pijl bovenaan de menubalk.

De menubalk kan u voortaan inklappen of uitklappen zodat meer werkruimte ontstaat.

β€‹πŸ‘¨πŸŽ“ We bewaren de laatst gekozen status van de menubalk (ingeklapt of uitgeklapt) per gebruiker zodat eenieder kan kiezen wat voor hem/haar het handigst werkt.

Weergave leeftijd (indien geboortedatum)

Voortaan geven we ook de leeftijd weer voor personen waarvoor een geboortedatum werd ingesteld. Je kan deze vinden in de persoonsfiche of in de overzichten waar de geboortedatum zichtbaar is.

Slimme links naar de academy pagina's (hulp/documentatie)

In de rechter bovenhoek kan je voortaan een "slimme link" naar de SportiveCloud academy (kennisdatabank) vinden. Dat is geen "gewone" link maar een link die je rechtstreeks naar de documentatie brengt omtrent de pagina waarop jij je op dat moment bevindt. Een "slimme" link dus want helpt jou snel aan de juiste informatie.

Een voorbeeldje: je zit op het overzicht van personen. De slimme link brengt je dan naar rechtstreeks naar https://academy.sportivecloud.com/personen/overzicht​

Nieuw seizoen (2021-2022) beschikbaar

De digitale voorbereidingen voor het nieuwe seizoen kunnen worden getroffen want het nieuwe seizoen (2021-2022) is vanaf nu beschikbaar.

β€‹πŸ‘¨πŸŽ“ tip! Je hoeft de teamleden niet één-voor-één toe te voegen of over te zetten naar de nieuwe teams. Je kan ervoor kiezen om de teamleden te kopiΓ«ren uit een ander team (van vorig seizoen).