Versie 1.6.2

Releasedatum: 05/02/2021

Deze release bevat volgende wijzigingen:

Extra verfijning toegangsrechten

Met onderstaande extra toegangsrechten (nieuw dus!) kan u de mogelijkheden van elke SportiveCloud gebruiker binnen uw club nog preciezer instellen. Het is voortaan mogelijk om voor elke gebruiker afzonderlijk in te stellen of deze:

  • persoonsgegevens mag aanpassen

  • mag vragen om een "gegevensupdate" (via knop)

  • contactpersonen/relaties mag toevoegen of verwijderen

  • teamgegevens mag aanpassen

Wanneer iemand een gebruikersaccount heeft, zonder rechten om fiches toe te voegen of aan te passen (personen of teams), krijgt deze gebruiker readonly toegang. Daarmee kan een gebruiker de persoonsfiches en teamfiches openen in leesmodus (zonder de mogelijkheid om deze aan te passen).

Clubwebsite: instellen van contactpersonen

Tot vandaag werden op de clubwebsite enkel telefoonnummer, e-mailadres en adressen van de verschillende clublocaties weergegeven op de pagina "adres en contactgegevens" (eerste item onder "clubinfo en links" in de menubalk).

Vanaf nu kunnen ook contactpersonen worden weergegeven op deze webpagina (die trouwens standaard zit ingebouwd in elke clubwebsite).

Welke personen als contactpersoon moeten worden getoond kan je instellen in de persoonsfiches (zie prent onderaan). Je kan voor elke persoon ook aangeven welke functie/titel bij hun naam moet worden getoond en of hun telefoonnummer(s) en/of e-mailadres online zichtbaar mag zijn.

Clubs die een specifieke webpagina hadden aangemaakt om daarop de contactpersonen weer te geven kunnen deze pagina dus verwijderen en opvangen met deze nieuwe functionaliteit. Op die manier houden we de contactgegevens van deze personen enkel in hun fiches ;).

Merk ook op in onderstaande prent dat:

  • de titel "SportiveCloud contactpersoon" werd vervangen door "SportiveCloud ambassadeur"

  • de knop "vraag om gegevensupdate" voortaan onderaan in de detailfiche te vinden is

  • het tabblad "account" (voor instellen toegangsrechten) achteraan werd geplaatst

Wie als contactpersoon staat ingesteld zal ook een tekstballon icoon krijgen in het overzicht.

Clubwebsite: instellen weergave teamafbeelding en teamleden

Tot vandaag, werden op de teampagina's van de clubwebsite, altijd de teamafbeelding en foto's van de teamleden getoond. Sommige clubs wensen deze informatie te verbergen en daarom kan voortaan voor elk team worden ingesteld of ploegfoto en foto's van spelers en/of staff mogen worden weergegeven op de website (ja/neen).

Merk ook op dat de teamafbeelding in de detailfiche van plaats is veranderd (analoog aan de persoonsfiche).

Clubwebsite: fix Google maps

Op de "Adres en contactgegevens" pagina (onder clubinfo en links) van de clubwebsite kunnen alle clubadressen/locaties op een kaartje worden weergegeven (google maps).

Wens je hiervan gebruik te maken? Stel dan de exacte positie in voor elk van jullie clublocaties onder Algemeen > Locatie(s).

Clubwebsite: fix contactformulier en robotbeveiliging

De aflevering van de formulierinhoud op de clubwebsites (onderaan in de footer) was niet altijd succesvol. We hebben daarvoor technische verbeteringen doorgevoerd en tegelijk extra beveiliging tegen robot input (spam) ingebouwd.

Ontbreekt dit formulier op de clubwebsite en wens je hiervan gebruik te maken of wens je het e-mailadres aan te passen waarnaar de formulierinhoud wordt verzonden? Voer dan het algemene e-mailadres van de club in of pas dit aan via Algemeen > Gegevens club.

Clubwebsite: mobiele website menu aanpassingen (smartphone)

De clubslogan in de mobiele website weergave werd vervangen door de clubnaam. De slogan komt nu tevoorschijn op de startpagina, net onder de paginatitel. De clubslogan kan je instellen via website > algemene website instellingen > algemene website instellingen.

Tevens werd ook de trooper link toegevoegd aan het mobiele menu. Zo hoeven jullie clubtroopers niet te zoeken naar de trooperpagina van de club. De link naar de trooperpagina kan worden ingesteld via website > algemene website instellingen > trooper.

Clubwebsite: custom script en css

De clubwebsite op basis van de SportiveCloud website module is dynamisch en biedt de mogelijkheid om enkele zaken te configureren (zoals bv achtergrond, kleuren, ...). Clubs die toch javascript of css code wensen toe te voegen aan hun website kunnen dat voortaan doen via volgende 2 tabbladen onder Website > Algemene instellingen.

De specifieke invoerblok (op het eerste tabblad, onder de clubslogan) om uw google analytics script in onder te brengen is daarmee verdwenen. Clubs die een google analytics script hadden ingevoerd, vinden dat nu terug onder tabblad "Custom (java)script".