Vraag om gegevensupdate
In de persoonsfiche op het tabblad persoonsgegevens vind je onderaan een knop "vraag op gegevensupdate (via e-mail)". Met een klik op de knop ontvangt de betrokken persoon een e-mail met daarin een link voor het aanvullen/controleren van de persoonlijke gegevens.
Deze knop is handig als een fiche al een tijdje niet meer werd bijgewerkt en wanneer je twijfelt of de informatie nog wel up-to-date is. Het zijn de personen zelf die hun gegevens zullen aanvullen of wijzigen wanneer deze niet meer correct zijn. Dat spaart dus een hoop werk.
👨🎓
Ook voor het aanmaken van nieuwe persoonsfiches is dit een erg handig instrument. Je hebt in essentie slechts 3 zaken nodig: naam, voornaam en e-mailadres. Uiteraard wensen we een zo volledig mogelijke fiche met zoveel mogelijk informatie, maar daarvoor kunnen we voortaan, met een klik op de knop, de hulp van de personen zelf inschakelen.

Help ons je gegevens aan te vullen

Na het aanklikken van "Vraag om gegevensupdate" ontvangt de persoon een e-mail met als onderwerp "Help ons je gegevens aan te vullen". Deze e-mail bevat een knop/link die de ontvanger toelaat de eigen gegevens te controleren (en evt aan te vullen/verbeteren).
De "Help ons jouw gegevens aan te vullen" e-mail
Na het aanklikken van de link, komt de persoon terecht in de update wizard dewelke 3 stappen telt:
  • Selecteer een taal (momenteel is het platform beschikbaar in talen NL en EN)
  • Controle/aanvullen van persoonlijke gegevens
  • Controle/aanvullen van adres- en contactgegevens
Stap 1: de gebruiker/persoon kiest een taal
Stap 2: controle/aanvullen van persoonlijke gegevens
Stap 3: controle/aanvullen van adres- en contactgegevens
Na het voltooien van de 3 stapjes bedanken we de gebruiker voor de medewerking. Ook in de persoonsfiche werd de datum voor "laatste 'gegevens update' voltooid aangepast naar het moment waarop de update wizard werd voltooid.
Een dankjewel voor de gebruiker
Het moment waarop de gegevensupdate werd voltooid werd vastgelegd
Last modified 1yr ago