Het startscherm (dashboard)

Introductie

Na het aanmelden kom je dadelijk op het startscherm/dashboard terecht. Op deze pagina worden verschillende blokjes/tegels weergegeven dewelke je dadelijk informatie verschaffen.
​
πŸ‘¨πŸŽ“
De inhoud van het dashboard is afhankelijk van de gebruiker en ziet er dus niet noodzakelijk voor iedereen hetzelfde uit.
Sommige blokjes/tegels zijn enkel zichtbaar wanneer iemand bepaalde rechten heeft. Andere blokjes komen dan weer pas tevoorschijn wanneer de gebruiker deel uitmaak van een team.
We overlopen hieronder elk soort blokje/tegel en lichten de bijzonderheden ervan toe.

Mijn team

Deze informatietegel komt enkel tevoorschijn wanneer de gebruiker deel uitmaakt van een team. Voor elk team waarvan de gebruiker lid is, komt 1 "mijn team" tegel tevoorschijn. Met één klik op de naam van het team komt men in de detailfiche van het team.
Dit type informatietegel verschaft informatie over de eerstvolgende wedstrijd voor elk team (of de afgelopen wedstrijd van die dag).
Klik op de wedstrijdinformatie, dan kom je meteen op de detailfiche van de wedstrijd terecht. Handig om kleedkamers en/of terrein toe te wijzen, maar je kan hier ook live het scoreverloop tijdens de wedstrijd registreren.
​
πŸ‘¨πŸŽ“
Door de "mijn team" informatietegel weet je dadelijk wanneer de volgende wedstrijd(en) van jouw team(s) plaatsvinden. Is de wedstrijd bezig? Dan kan je doorklikken naar de wedstrijddetails om, als je dat wenst, live het scoreverloop te registreren.

Spelers/personen

Deze informatietegel toont je het aantal spelers (personen gekoppeld als "speler" aan een team) alsook het aantal personen binnen uw club. Met één klik kom je op het overzicht van personen terecht.
​
πŸ‘¨πŸŽ“
Met SportiveCloud kan je persoonsgegevens van iedereen beheren. Het gaat binnen een vereniging immers niet alleen op de sporters. Ook de gegevens van oa bestuursleden, vrijwilligers en ouders houden we het liefst centraal up-to-date.

Teams

Deze informatietegel toont je het aantal teams / ploegen voor het huidige seizoen. Met één klik kom je op het overzicht van teams terecht.
​
πŸ‘¨πŸŽ“
Deze tegel toont ook het aantal ongekoppelde reekscodes wanneer die er zijn. Zo weet je dadelijk dat er nieuwe reekscodes (met wedstrijdkalenders en klassement) klaar staan om te koppelen met de juiste teams.

Wedstrijden deze week

Deze informatietegel toont je het aantal thuis- en uitwedstrijden deze week (ma tem zo). Met één klik komen de details tevoorschijn.
​
πŸ‘¨πŸŽ“
Het wedstrijdoverzicht is handig voor het opmaken van een planning (bv cafetaria), voor het toewijzen van kleedkamers en terreinen of voor ingave van de wedstrijdresultaten.

Gebruikte schijfruimte

Deze informatietegel toont je de gebruikte schijfruimte, uitgedrukt in Gigabytes. Schijfruimte wordt gebruikt voor het opslaan van bestanden zoals oa:
  • website banner afbeeldingen (clubwebsite)
  • persoon afbeeldingen (persoonsfiche)
  • foto albums
  • sponsors logo afbeeldingen
  • team afbeeldingen (ploegfoto's)

Aangesloten clubs

Deze informatie toont je het aantal verenigingen dat gebruik maakt van SportiveCloud. Op die manier krijgen alle clubs inzage in de groei van het platform.

Data sync. status

Deze informatietegel toont je de actuele data synchronisatie status. We synchroniseren namelijk dagelijks (rond 22.00u) met de KBVB/Voetbal Vlaanderen zodat wedstrijdkalenders en klassementen automatisch worden bijgewerkt.
​
πŸ‘¨πŸŽ“
Hou wel rekening met enige vertraging. Wedstrijdresultaten, klassement updates en kalenderwijzigingen komen meestal met 1 a 2 dagen vertraging binnen. We kunnen dit niet versnellen omdat de databestanden van KBVB/Voetbal Vlaanderen de nieuwste informatie pas na 1 a 2 dagen bevatten.
Last modified 1yr ago